De Ruiter Ranch

Nederlands | English

Little Valley Legacys Hidalgo (Ziyadah)

 

Ziyadah heeft alles wat ik in een hengst zocht: Minimaat, ruime beweging, fantastisch karakter en een prachtige bruindun kleur met als toetje het splash gen (SW1).

Zijn vader is de 33.5 inch ASPC/AMHA/AMHR hengst Ten Ls Tiger Legacy welke in Amerika verschillende kampioen en reserve kampioenstitels op zijn naam heeft staan.
Zijn moeder is de uit Amerika geimporteerde 1e premie merrie Cedar Rails Renata. Zij was drachtig van Ziyadah toen zij naar Europa kwam dus dat maakt zijn bloedlijnen hier extra uniek. 
Renata is een dochter van Little Kings Buckeroo Renaissance welke op zijn beurt weer direct een zoon is van Boones Little Buckaroo en deze hengst en bloedlijnen kennen we vast allemaal wel.

Ziyadah zal mij een grote stap dichter bij mijn fokdoel brengen gezien hij zo klein en verfijnd is, en toch zo ruim kan bewegen. Hoewel we nog even geduld moeten hebben kijken we al erg uit naar zijn eerste veulens. Hij is alvast getest op kleur en hij is homozygooth zwart (EE), homozygooth agouti (AA), en hetrozygoot voor bont (nT). Hij is niet getest op dun maar zijn moeder is hierop wel positief getest en gezien zijn 'verdunde' kleur en overduidelijk aanwezige aalstreep denk ik dat we wel zeker kunnen zijn dat hij hetrozygoot dun is (Dd). Als laatst is hij getest op 4 verschillende splash genen en hij draagt 1x het splash white 1 gen. Als kers op de taart kan hij dus echt leuke kleurtjes gaan fokken in de toekomst! Wat ook niet geheel onbelangrijk is is dat hij is getest op de 4 gekende dwerggenen en ook hiervan is hij vrij!

 

Behaalde resultaten:
Merriekeuring 2016: 2e premie
Enterkeuring 2017:   2e premie

 

 

 

Afstamming: